Klantenervaringen

We hebben een oud huis uit de jaren 30. Dit is een huis met geschiedenis. Het  huis is gebouwd door de Joodse familie de Haas van de Kroon-Oil.
De ouders zijn weggevoerd tijdens de oorlog en de dochter Carola heeft de oorlog overleefd. Zij is ondergedoken geweest. Deze dochter Carola is later naar Israël vertrokken. Zij heeft 3 kinderen gekregen die in Israël wonen. Carola de Haas is inmiddels overleden. Nu wil het geval dat 2 van haar kinderen met het boek : “Wierden in bezettingstijd” naar Wierden zijn gekomen om het huis van hun overleden moeder op te zoeken. Wij hebben de voor ons onbekende broer en zus binnen gelaten en daaruit is een hechte vriendschap ontstaan.
 Aan ons huis zit een geschiedenis aan vast. We waren al een tijdje bezig om voor ons zijraam iets te maken van glas en lood. We zijn op zoek gegaan en vonden op internet de naam Marian Torenbeek. We hebben haar werk bekeken en raakten betoverd door al haar prachtige mooie werkstukken van glas in lood. We hebben een huis met veel kleur en onze wens was dan ook veel kleuren van glas terug te laten komen. We hebben Marian gebeld en uitgelegd wat onze wens was. We hebben een afspraak gemaakt met haar en op de weg naar Hellendoorn kwamen we op het idee om de geschiedenis van ons huis terug te laten komen in het glas in lood werkstuk. We wilden in het midden van het raamwerk een gele Davidster en daarom heen een rand van veel kleuren. Bij Marian aangekomen merkten we dat ze ons eigenlijk heel goed aanvoelde. Ze was gelijk enthousiast. We hebben de kleuren glas uitgezocht. Ze heeft het uitgetekend voor ons en wij zijn ook zelf aan de slag gegaan met het invullen van de kleuren. Marian wist eigenlijk  precies wat onze wensen waren en is bij ons thuis geweest om de situatie ter plekke te bekijken. Dit was zo fijn. Nu kon ze zich helemaal inleven in haar werk wat ze zou gaan maken voor ons. Prachtig om te zien hoe Marian zich stort op de opdracht en er zoveel zin in had om te starten. We hebben haar de vrijheid gegeven om de kleuren in te passen.
Het resultaat is zo ongelofelijk mooi geworden. De grote gele ster in het midden en  een prachtige kleurenrand er om heen gemaakt.
Het hangt nu voor ons raam en wanneer het licht van buiten naar binnen komt is het een geweldig kleurenspel. We zijn zo blij met dit werk door Marian gemaakt . Ze heeft de gave om niet alleen iets heel moois te maken maar ook precies aan te voelen wat mensen graag willen. Dank je wel Marian.
Erik en Henriette