Klantenervaringen

Mijn oma is al sinds 1976 pedicure. Ze heeft haar eigen praktijk en zet zich hier volledig voor in. Voor de verjaardag van mijn oma wilden we met alle kleinkinderen iets persoonlijks geven, iets wat goed bij mijn oma past. We kwamen op het idee om een voet van glas in lood te laten maken, speciaal voor onze oma. We hebben gevraagd of Marian iets kon met het idee. Zij heeft in overleg met ons een ontwerp gemaakt. Heet cadeau viel goed in de smaak en staat nu voor het raam bij de ingang van de praktijk. Bedankt Marian voor dit originele en persoonlijke cadeau!

Danielle Mes, Alkmaar

Bijna iedereen heeft als decoratie schilderijen aan de muur hangen. Glas in lood zie je behalve in kerken bijna nergens. Dat is jammer want de scheikundige opstelling die voor een raam hangt vindt iedereen mooi. Zelf had ik een voorontwerp gemaakt. Marian heeft dat met veel verschillende soorten glas in schitterende kleuren tot leven gebracht. Het werkt aanstekelijk, want andere mensen, ook werkzaam in de chemie, willen nu ook een paneeltje. Wat natuurlijk meespeelt: glas in lood van Torenbeek is zeer betaalbaar.

C.J. Krap, Alkmaar

Wat een gedrevenheid,wat een passie en vooral wat een vakmanschap, zie je terug in de werkstukken van TorenbeekGlasinlood!
Wij mogen elke ochtend de zon zien opgaan achter de mooie reeënkop. Echt een pronkstuk! Het windlicht is overigens ook heel sfeervol wanneer er een waxinelicht in brandt!
Wij zijn benieuwd wat er nog aan werkstukken gemaakt gaat worden, Marian, je kan het!

Kirsten van de Riet, Nijverdal

Wij wilden vier panelen van verschillende afmetingen in onze woonkamer voorzien van glas-in-lood. We hebben eerst samen een basisontwerp bedacht en in ruwe schets neergezet. Daarna hebben we in samenspraak met Marian de details ingekleurd, aangevuld en verfraaid tot een mooi geheel. Marian kan heel goed bedenken hoe iets er in glas-in-lood uit gaat zien en kan goed luisteren naar de ideeën van de klanten. Daarnaast heeft ze ons meegenomen in het creatieproces en een actieve rol gespeeld in en geholpen met het plaatsen van de 4 panelen. We zijn heel tevreden met het resultaat en genieten er iedere dag van. Ik (Petra) heb ook nog een workshop gevolgd om het creatieproces aan den lijve te ervaren. Dat was ook heel leuk en nu weet ik ook hoeveel werk het is geweest om onze 4 panelen te maken. We raden iedereen aan die iets van glas-in-lood wil laten maken of zelf ervaring op wil doen met dit mooie ambacht om contact op te nemen met Marian.

Auke van Nie en Petra Witschge, Amsterdam

Onlangs heb ik mee gedaan aan een workshop glas in lood bij “Torenbeek Glas in Lood”. Werken met glas in lood had ik nog nooit eerder gedaan. Ik wilde graag een zwaluw maken, en van tevoren had Marian een ontwerp voor me gemaakt. Er waren nog twee andere cursisten. Marian legde alles duidelijk uit, daarna mochten we in het atelier het glas uitzoeken dat we ervoor wilden gebruiken. Onder deskundige leiding hebben we alle drie in één dag een prachtig paneel gemaakt. Tussen de middag kregen we een heerlijke lunch met oa versgebakken broodjes en eitjes van hun eigen kippen, tussendoor werden we voorzien van onbeperkt koffie, thee, fris en allerlei lekkers. Moeilijke stukken zoals bijvoorbeeld het snijden van ronde stukken glas en het maken van het ophangsysteem werden goed begeleid (of even overgenomen) door Marian. Aan het eind van de middag ging iedereen enthousiast en tevreden naar huis met een goed gelukt glas in lood kunstwerk. De dag was voorbij gevlogen! Het zwaluwpaneel hangt voor mijn raam, en ik kijk er iedere dag met erg veel plezier naar. Het is snel voor herhaling vatbaar!  

Marjorie Janse, Castricum

In het gezellige atelier van Marian heb ik met een paar andere cursisten een bijzonder leuke en creatieve dag doorgebracht. Met een ontwerp in de hand, de juiste kleuren glas uitzoeken, passen, meten en snijden en zo langzaam een mooi paneel opbouwen. Marian stuurde deskundig bij en Fred voorzag ons van een lekkere lunch. Heerlijk ontspannend om iets moois met je handen te maken. Een echte aanrader!

Bertine van der Zeijden, Amsterdam

Ik ben dol op dolfijnen / orka's en het is altijd een droom geweest om een glas in lood daarvan te laten maken. Marian begon met haar glas in lood en ik vroeg naar dolfijnen en ze kwam met een idee waar ik meteen weg van was. En nu is het werkelijkheid geworden! Het hangt in mijn woonkamer en het is een echte blikvanger. Als de zon er op schijnt, is het prachtig. Ik geniet er elk moment met volle teugen van. Marian heeft mijn wens vervuld! Dank je wel Marian!

Angel Eyes, Alkmaar

Ik heb in de erker waar mijn (elektronisch) kerkorgel staat, panelen voor de zijramen laten maken. Ik heb ze zelf ontworpen, maar Marian heeft ze prachtig gemaakt. Ze passen en staan uitstekend! Ook goed advies over soort glas, afwerking, bevestiging, etc.

Reinder Torenbeek, Hoenderloo

Wij hadden een ijsvogel in de tuin, in een flits was die weer weg. Nu hebben prachtige glas-in-lood van een ijsvogel tegen het glas naast de voordeur hangen. Marian liet ons mee kiezen in de afmetingen en het type glas, ze heeft heel veel kleuren. Het ontwerp met strakke lijnen sprak ons aan. Het proces kregen wij in stapjes te zien, een ambachtelijke intensieve klus.  Dit kunstwerk geeft iets speciaals aan ons huis.

Ruud Jansen, Amsterdam

Marian maakt fantastische windlichten. Marian blinkt uit in kleurgebruik! Ook voelt ze feilloos aan welke soort glas het beste past bij het ontwerp. Dagelijks steek ik een waxinelichtje aan en geniet van het mooie windlicht.

Mathijs Altena, Warmenhuizen