Workshops en inloopmiddagen

WORKSHOP

Je kunt bij mij een afspraak maken voor een workshop glas in lood van een hele dag voor maximaal 4 personen.

Stap voor stap leer je de techniek van het ambacht van glas in lood zetten. Je mag zelf een ontwerp maken of gebruik maken van een bestaand ontwerp. Vervolgens leer je hoe je glas moet snijden en in het lood zetten. Daarna druk je het lood tegen het glas aan en soldeer je de contactpunten. Eventueel kun je het glas in het lood kitten en patineren (‘oud’ maken).

In een dag (9.30-16.30 uur) maak je een paneeltje (A4-formaat) met maximaal 10 stukjes glas.

Kosten: € 80.- (kijk hieronder voor goedkopere workshops van een halve dag).

Lunch, koffie, thee en het materiaal zijn bij de prijs inbegrepen.

KORTE WORKSHOP

Maak kennis met de glas in lood techniek tijdens een workshop van een ochtend of middag. De kosten zijn € 45.00 en je maakt dan een paneeltje van 20 x 27 cm dat bestaat uit rechthoeken. Er zijn geen vaste data, bel maar gewoon, dan maken we een afspraak wanneer het jou uit komt (0615606175). Deze workshop is ook geschikt voor grotere groepen. Voor een groep van 5 tot maximaal 8 personen zijn de kosten € 40.00.

INLOOPMIDDAGEN (vanaf september 2021)

Op de donderdagen van 13.30-16.00 uur zijn er inloopmiddagen glas in lood; je kunt je daarvoor aanmelden (even bellen of mailen) en dan lekker aan het werk gaan. Maakt niet uit of je gevorderd of een beginner bent, je krijgt de hulp die je nodig hebt. Maximaal 4 personen per middag. De kosten: € 25 en € 3,50 per vierkante decimeter glas.

WORKSHOP GLASFUSING

Een workshop duurt 3 uur en je maakt dan een raamhanger van 20 x 20 cm (kan ook in een standaard gezet worden). Het werkstuk kan pas mee naar huis worden genomen als het in de oven is geweest, meestal na een dag al. De kosten zijn € 45.-. Voor groepen van 5 tot maximaal 8 personen is het € 40. Erg leuk voor familie- of personeelsuitjes! Ook op de inloopmiddagen kun je glasfusing doen. Bel maar voor een afspraak.