Workshops en basiscursus

WORKSHOP

Je kunt bij mij een afspraak maken voor een workshop, maximaal 3 personen. Op 9 januari zijn er nog 2 plaatsen beschikbaar,

Stap voor stap leer je de techniek van het ambacht van glas in lood zetten. Je mag zelf een ontwerp maken of gebruik maken van een bestaand ontwerp. Vervolgens leer je hoe je glas moet snijden en in het lood zetten. Daarna druk je het lood tegen het glas aan en soldeer je de contactpunten. Eventueel kun je het glas in het lood kitten en patineren (‘oud’ maken).

In een dag (9.30-17.00 uur) maak je een windlicht of een paneeltje.

Kosten: € 75.- (kijk hieronder goedkopere workshops van een halve dag!)

Lunch, koffie, thee en het materiaal zijn bij de prijs inbegrepen.

KORTE WORKSHOP

Maak kennis met de glas in lood techniek tijdens een workshop van een ochtend of middag.De kosten zijn € 45.00 en je maakt dan een paneeltje van 25 x 30 cm dat bestaat uit rechthoeken. Er zijn geen vaste data, bel maar gewoon, dan maken we een afspraak wanneer het jou uit komt (0615606175). Nu nog voor maximaal 3 personen, als mijn nieuwe atelier klaar is ook voor grotere groepen.

CURSUS

Tijdens de basiscursus ga je zelf een glas-in-lood raam maken (ongeveer 35 x 50 cm). Je kunt een raam met alleen rechthoeken maken of – als je al wat ervaring hebt met glas in lood – een wat ingewikkelder patroon maken. Je mag zelf een ontwerp maken of ik maak het voor je.
De basiscursus bestaat uit acht donderdagavonden van 19.00 tot 21.30 uur. De kosten zijn € 195.00 per persoon. Daarbij zijn alle materialen en natuurlijk koffie of thee inbegrepen.
Ik heb plek voor maximaal 3 personen. We starten op 5 september.

INLOOPAVOND

Vanaf de opening van het nieuwe atelier zijn er op donderdagavond inloopavonden; je kunt je daarvoor aanmelden per avond (even bellen of mailen) en dan lekker aan het werk gaan van 19.00 – 21.30 uur. Maakt niet uit of je gevorderd of een beginner bent, je krijgt de hulp die je nodig hebt. Maximaal 5 personen per avond. De kosten: € 20 per avond en € 3 per vierkante decimeter voor glas.